Blogs over Bruiningsadvies

De zonnebank gebruiken in 10 stappen

Nog even voordat je onder de zonnebank gaat!

Ondertussen weet je al welke 4 stappen je moet nemen voor een lang houdbaar kleurtje, en dat het belangrijk is om een crème te gebruiken. Laten we nu nog eens even kijken naar de stappen die je neemt voordat je daadwerkelijk onder de zonnebank gaat. 😉

 1. Laat jouw huid analyseren
  Door middel van een aantal vragen wordt jouw huidtype bepaald. Aan de hand van jouw gegeven antwoorden kan er bepaald worden hoe lang en onder welke zonnebank jij het beste kan gaan. Zeker in het begin is belangrijk om nog niet meteen te lang en onder een te sterke bank te gaan. Opbouwen is belangrijk!
 2. Kies een crème uit
  Bij Sun-ID zijn er een hoop crèmes op voorraad. Hier kun je zowel een fles kopen, als een zakje (voor 2-malig gebruik) of een klein potje (1-malig gebruik). Doe dit vooral om jouw huid te verzorgen en te helpen bruinen! Je krijgt er gegarandeerd een mooier kleurtje door.
 3. Het hokje in
  Het personeel van Sun-ID zal altijd even met je meelopen naar de zonnebank om te checken of alles aanwezig is. Is het jouw eerste bezoek? Dan leggen we even uit waar alle knopjes voor zijn en hoe de zonnebank werkt.
 4. In het hokje
  Je mag zo veel uit doen of aanhouden als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld je ondergoed aanhouden of alles uitdoen. Smeer jezelf in met de uitgekozen crème en zoek alvast je brilletje.
 5. Bril op!
  Bij Sun-ID hebben we altijd brilletjes liggen die je moet gebruiken tijdens het zonnen. Ze zijn misschien een beetje stom, maar gebruik ze wel! Het zou zo zonde zijn als jouw ogen beschadigen tijdens het zonnen! En geen zorgen, je zal er heus niet uit gaan zien als een wasbeertje. 😉
 6. Tijd om te zonnen
  Ben je zover? Klim dan op de zonnebank en ga lekker liggen. Rangschik je hoofdsteun, trek de bovenste kap dicht en druk op de startknop. Het personeel van Sun-ID heeft de afgesproken tijd ingesteld, dus daar hoef je niet op te letten.
 7. Ontspan!
  En daar lig je dan! Even weg van dat vieze koude weer in Nederland. Geniet, ontspan, doe een dutje of mediteer. Alles mag. Liever meezingen met de muziek? Bij sommige van onze banken is het mogelijk om jouw eigen muziek aan te sluiten.
 8. Na het zonnen
  De zonnebank slaat zelf af wanneer de afgesproken tijd is afgelopen. In de cabine ligt een handdoekje en een vochtig verfrissingsdoekje. Ben je heel zweterig? Maak hier dan vooral gebruik van. 🙂
 9. Tijd om naar huis te gaan
  Vergeet niet om op deze dag een beetje extra te drinken om jouw huid te hydrateren. Uiteraard ben je van harte welkom om jouw eerste post-zonnebank-versnapering in de salon te doen… 😉
 10. Naverzorging
  Smeer thuis de huid in met een fijne aftersun en neem niet direct na het zonnen een douche.  Zo kun je de melanine in je huid de kleur eerst goed laten opnemen.

Zo, nu je volledig op de hoogte bent van het hele proces wordt het tijd om dan toch echt te gaan zonnen. Toch?!