Blogs over BruiningsadviesBlogs over Gezondheid

Wel zonnen is beter dan helemaal niet!

Dus lekker zonnen!

De voordelen die mensen krijgen door het gebruik van de zon en zonnebank wegen VEEL zwaarder dan de risico’s van te veel zonnen. Een wetenschapper die van het bestuderen van zon, uv-straling, oorzaak en gevolg, zijn levenswerk heeft gemaakt schreef vorige week een column welke veel aandacht heeft gekregen.

Bob Berman – een Amerikaanse wetenschapper wordt beschreven als een “science populizer“ voor het schrijven van boeken zoals “The Sun’s Heartbeat: Een ander verhaal over de Zon die de Energiebron is van onze planeet” – schreef vorige week dat met de komst en verkoop van massa-zonbeschermers (SPF’s) mensen twee decennia uit de zon zijn gehouden.

De feiten zijn nu dat het vermijden van zon, dodelijke gevolgen heeft.

Volgens Berman, toen de mensen zonbeschermers gingen gebruiken, 365 dagen per jaar/24 uur per dag in de vorige twee decennia, was de “Metamorfose” compleet. Wij mensen waren Morlocks geworden zoals in het boek van H.G. Wells “The Time Machine”. Door deze beschermingsschild zijn wij bijna totaal ontzien van uv-straling.

De column van Berman – die op een high-tech blog van Gizmodo.com verscheen – citeerde de Vitamine D guru Dr. John Cannell uitgebreid.