Blogs over Bruiningsadvies

Meer bescherming door voorbruinen

Meer bescherming door voorbruinen

“Door zonnebrand (verbranding) een verhoogt risico op huidkanker”

Uit recent onderzoek is herhaaldelijk gebleken dat gematigd voorbruinen een beschermend effect heeft. Er wordt een effectieve, doeltreffende en natuurlijke bescherming opgebouwd door geleidelijke gewenning van de huid aan uv-straling. Zonnen tot aan je verbrandingsgrens (erytheemdrempel) draagt bij aan de opbouw van lichaamseigen pigmentopbouw.

Er wordt op deze manier ten eerste voorkomen dat de huid met een te groot verschil in zonkracht krijgt te maken. Ten tweede vermijd je hiermee de kans op erytheem (het begin van roodheid).


Begin 4 tot 5 weken voor vakantie met een zonkuur.

Buitenzon of zonnen in een SVZ zonnestudio leidt tot het verlagen van de kans op huidkanker. Zon bestaat uit uv-straling en deze activeert het pigment in de huid en is daarom een lichaamseigen beschermingsmechanisme. Omdat dit tijd nodig heeft geven wij het advies om 4 tot 5 weken voor de zonvakantie te beginnen met voorzonnen.

Zodoende heeft je huid rustig de tijd,

  • om te wennen aan meer en intensiever zonlicht
  • voor het opbouwen van lichteelt
  • om de melanineproductie op gang te brengen

Ons advies wordt ondersteunt door Ad Brand, verbonden aan het SRF Sunlight Research Forum. Brand waarschuwt: Wie de huid plotseling en onvoorbereid overmatig aan uv-straling blootstelt, riskeert zonnebrand en verhoogt het risico op huidkanker.”