Blogs over Bruiningsadvies

Tips om langer bruin te blijven na de zomervakantie

Wat kun jij er aan doen?

Zon zee strand vakantie Sun-ID

Iedereen verlangt naar de zomer en de zomervakantie. Lekker eten en ontspannen, strand, zee en een mooie bruine huid! Voordat wij op vakantie gaan doen we veel moeite om niet te verbranden en juist mooi voor te bruinen. In gemiddeld 8 tot 15 dagen liggen we zo’n 5 uur per dag aan het zwembad of strand. Alles voor het ultieme vakantiegevoel.

Maar aan alles komt een einde en zo ook aan de vakantie. Zodra je thuis bent ‘lijk’ je direct al minder bruin. Gelukkig hebben wij de oplossing hiervoor.

1. Blijf zonnen (buiten en/of buiten)
Iedere 2 tot 3 weken vernieuwen de cellen van je huid zich. Dit houd in dat wanneer je in die weken geen zon tot je neemt, je nieuwe huidcellen geen pigmentstof bevatten (kleur).

Ons advies is om (minimaal) 1 maal per week te blijven zonnen.

2. Gebruik een huidverzorgende crème
Huidverzorging is net zo belangrijk als zonnen. Wanneer je huid niet optimaal in conditie is zal deze lang niet zo mooi kleuren. Wees zuinig op je huid en koop zonproducten uit onze Devoted Creations lijn. Net zo belangrijk is een after-sun met bodylotion. Hiermee houd je de vochtbalans goed op peil na een zonsessie of na het douchen.

Gebruik een zonnecrème voordat je gaat zonnen en een after-sun bodylotion na het zonnen.

3. Verzorg je huid door te scrubben
Met scrubben houd jij je huid vitaal en gezond. Doe dit ongeveer 2 maal per week en het liefst één dag voordat je gaat zonnen. Doe dit met een zachte milde scrubshampoo of -crème.

Scrubben zorgt ervoor dat huidschilfers verdwijnen en niet de bruine kleur blijft.

4. Water drinken
Je lichaam bestaat voor 80% uit water. Drink daarom veel water voor een betere afvoer van afvalstoffen, doorbloeding en behoudt van jouw bruine kleur. Hydratatie is essentieel voor jouw huid.

Drink daarom minimaal 1,5 liter water per dag!